fredag, oktober 31, 2008

Cirkeln kommer att slutas

Första regelutgåvan till Warhammer 40K såg ut som följer. Det var den boken som fick Bespin på kroken, och det var den eran som började definiera den speciella miljö som är Warhammer 40Ks spelvärld. Mycket var inte som det är i senare regelutgåvor, och en hel del av det som gällde då är nu för tiden inskrivet som händelser i närheten av Horus Heresy. Andra saker har man helt enkelt sopat under mattan under årens lopp.



För mindre än ett år sedan släpptes rollspelet Dark Heresy av GWs dotterbolag Black Industries. Spelet blev en säljsuccé, men kort efter release lades Black Industries ner. Många spelare var arga och förvirrade, tills det visade sig att Fantasy Flight Games köpte rättigheterna till att göra rollspel, brädspel, kortspel och liknande baserat på GWs miljöer (fantasy, 40K etc.).

Fantasy Flight Games tog några månader på sig att komma igång på allvar, men har nu nyligen släppt de första nytrycken. Än så länge är det bara nya, rättade utgåvor av Black Industries böcker, men det kommer nya supplement snart. Närmast på tur är en bok om kulter av olika slag, och en bok om xenos.

I år på den stora årliga spelmässan GenCon annonserade Fantasy Flight Games dessutom följande supplement för release på 2009 års GenCon:



Cirkeln kommer att slutas. Det började med Rogue Trader, och nu är det dags för Rogue Trader igen.

3 kommentarer:

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Ett litet förtydligande är på sin plats. Enligt uppgift kommer Rogue Trader att handla om just Rogue Traders, alltså handelsflottor, pirater och liknande. Det är ett lite annat sätt att se på 40K som rollspelsmiljö, men det är fortfarande samma spel som Dark Heresy (som handlar om inkvisitionen).

För övrigt har Tibanna nu ett korrekt imperiedatum alldeles under välkomstrutan. Jag hade lite tråkigt och hackade ihop det :-P

Anonym sa...

"För övrigt har Tibanna nu ett korrekt imperiedatum alldeles under välkomstrutan. Jag hade lite tråkigt och hackade ihop det :-P"

Hehe, mycket användbart :)

Roguetrader är för övrigt ett intressant tillskott, den sortens spel fungerar iofs redan med nuvarande uppsättning supplement tycker jag (särskilt xenos-boken), handlar väl mest om att ha en påläst spelledare. Men en specifik bok om roguetraders innehåller säkert massvis med skoj fluff :)

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Inser precis att jag ljög angående datumet. Det är inte helt korrekt, utan 38900 år för mycket. Men i alla fall :-)

Jag gissar att Rogue Trader kommer att tillföra regler för icke-mänskliga rollpersoner etc., men det visar sig. Gott om bra bakgrundsmaterial lär det vara i alla fall.