måndag, januari 26, 2009

2 spel

Hello Kitty Shopping Spree Game
Det här spelet går ut på att ta sig till Tippy's fest. På vägen dit från din skola måste du köpa en outfit och en present till Tippy. Här är Tippy's hus.




Spelets mekanismer är få. Man slår en tärning och går så många rutor. Det är bra att hamna på ATM rutor, då får man ut slumpvis mängd pengar som tyvärr är öronmärkta till en viss sorts vara, t.ex. skor. Man kan också hamna åp en Tippy Ticket ruta, som är lite som chans. Man kan bli tvungen att ge bort sina skor till en vän men man kan också få en gratis hair style. Det är i princip omöjligt att inte hamna på varken ATM-ruta eller Tippy Ticket. Här är en Kitty med blommor i "håret".



Här har hon köpt en present och ett par vansinniga glaj.


Såhär ser brädet ut, man ska ta sig till rätt affär med rätt sorts pengar för att köpa sin outfit.


ATM card och en rabattkupong som kan vara bra att ha. Pengarna är specifika för olika saker, men kupongen kan användas till vad som helst.



Det här spelet är sjukt overkligt och sjukt rosa. Det är ungefär lika avancerat som det där spelet med stegar och rutschkanor där man ska slå jämt för att gå i mål, och lite mindre avancerat än fia med knuff. Ändå känns det som ett viktigt steg i att få konsumtionssamhället på fötter igen. Lär dem när de är små att det är otänkbart att gå på kalas utan splitter ny klänning och skor, skanky ho.

Slutbetyg: Om Carl får barn i Tokyo kanske det blir aktuellt? Ingen bör utsättas för den här rosa shocken.




Zombie FLUXX


En sammanslagning av FLUXX och spelet ZOMBIES!!!!. Tvärr är det sämre balanserat än vanliga fluxx, och mindre zombie-känsla än zombies!!!!. Mycket av grunderna i fluxx är kvar, speciellt humorn i de flesta goals. Tyvärr implementeras vapen och zombies (Creepers) ganska dåligt. Det går inte att använda keepers som är vapen för att wastea zombies förrän en viss regel kommer upp, vilket som bekant inte direkt är en självklarhet. Antalet goals som inte kräver att man är zombiefri är inte direkt överväldigande, och i kombination blir de två sakerna jobbiga.


Slutbetyget för det här spelet blir tyvärr: Ovärt. Spea fluxx med geniala egna goals som "Warhammer" och "Hammertime" istället.

6 kommentarer:

Anonym sa...

*fniss*

"Pengarna är specifika för olika saker, men kupongen kan användas till vad som helst."

Jaha! Precis som i verkliga livet ju... ^_^

Anyways... vi spelade ju faktiskt zombiefluxx häromdagen hos Jens. Vet inte om jag heller tyckte att det var någon höjdare.. men å andra sidan tycker jag att orginal-fluxx är ganska så torftigt och framförallt alldeles för mycket slump.

waLLan sa...

Hmm, frågan är vem som införskaffat Kitty-spelet???? Hoppas att det inte är du Liket ;)

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Återigen, hurra för spelrecensioner. Lite udda val med Hello Kitty, men varför inte? :-)

Jag tycker Zombie Fluxx var helt OK, men jag gillar å andra sidan lite mer udda och lalliga spel. Trivsam avkoppling från hexagoner, tabeller och dussintals tärningar. Sen ska man ju också ha i åtanke att Zombie Fluxx mest är en parodi på zombiefilms-genren.

Liket sa...

Jag har i hemlighet en japansk-tecknad-katt-fetish.

Det är sant Jens. Ibland vill man inte stirra på ricochet robots, t.ex.

Bulan sa...

Forgeworld har ny(?) adress. Vår länk funkar inte längre. Ska vara forgeworld.co.uk

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Länken till Forgeworld fixad.