lördag, februari 24, 2007

Spelkväll med lätt nostalgi

På fredagkvällen hade vi en liten spelkväll hemma hos Jan, utan några särskilda planer på vilka spel som skulle spelas. Så här blev det:

Under tiden som vi väntade på att Urban skulle sluta jobba vid niotiden så spelade vi andra TV-spel, mer precist något hockeyspel. Jag vet inte exakt vad spelet hette, men däremot så lärde jag mig vad en offside egentligen är. Alltid något.

Precis när vi höll på att avsluta våra pizzor efter hockeyspelandet så dök Urban upp. Efter maten spelade vi Drakborgen i den moderna utgåvan som Jan köpt. Det var en intressant upplevelse helt klart, för en hel del saker är ändrade. Bland annat går solen lite slumpmässigt framåt, så det är inte kört förrän solen verkligen har gått ner, oavsett hur långt in i borgen man råkar befinna sig.

Såvida man inte blir dödad av någon av de tonvis med monster som finns inne i borgen förståss. Det finns betydligt fler sorters monster i den här utgåvan, och även fler saker att hitta på vägen (t.ex. magiska vapen). Och, för vad det är värt, så kan man försöka slåss mot draken (med betoning på försöka).

Av de totalt sex hjältar (vi tillät nya hjältar till de som dog under spelets gång) som vågade sig in i borgen så var det endast min (andra) hjälte som kom levande ut.

Efter Drakborgen spelade vi Super Nintendo-spelet Bomberman 2. Full fart och många dråpliga och våldsamma olyckor med sprängämnen. Här gick det lite pinsamt dåligt för Bespins del. Utan att dra vårt namn alltför mycket i smutsen så måste jag erkänna att vi kom väldigt tydligt trea och fyra.

Deltagare:
SB:
Jens, Urban
Övriga: Jan, Westberg

1 kommentar:

waLLan sa...

Hehe, det låter bra Jens...
Nu kanske du kan vara med i lunchrummet när dom snackar hockey ;o)