måndag, maj 11, 2009

The Hunt For Gollum


Läste om den här independentfilmen i dagens tidning.
Om ni inte redan sett den tycker jag att ni ska göra det.
The Hunt For Gollum

9 kommentarer:

U. Persson sa...

Den var helt ok, även om skådisarna inte höll samma klass som orginalet.

waLLan sa...

Hehe, nä...
Men jag tror jag läste att budgeten låg på $3000.

Bulan sa...

Sjukt ambitiöst asso. Rätt bra med.

Rico sa...

Jag är lite förvånad, Games Workshop gjorde väl det dom kunde för att kväva Damnatus-filmen. Här skriver dom att dom släppt filmen i samförstånd med rättighetsägarna till LotR-filmerna.

Iofs helt rätt av rättighetsägarna, filmen kommer ju ut på ett sätt eller annat och det ger ju bara "bad will" (finns det ett sånt ord?) bland fansen att vara tjurig kring sådant här.

Bulan sa...

Jag vet inte riktigt hur GW resonerar angående sina varumärken och sin värld/mythos, men jag tror nog att de ser om sitt hus rätt väl.

Olles analys:

Fansen är självklart jäkligt viktiga och man vill inte skapa någon badwill då GW redan är kända som en aning giriga bland gamers. Dock så vet de om att vårdar de sina varumärken och warhammervärlden osv så kommer den kunna sälja även när figurspelandet dör ut. GW inser nog att figurspel är snart något förlegat och det kommer bli svårt att tjäna pengar på det i framtiden. Skulle vara intressant att se hur mkt rättigheter till datorspel och dylikt inbringar. Frågan är om de inte redan idag tjänar mer på digitala varor än på tennfigurer och regelböcker. GW har ju alltid varit snabba med att överge precis allt som inte är vinstgivande (precis som vilket framgångsrikt företag som helst). Det var länge sen GW var ett gäng entusiaster som bara ville hålla på med sin hobby.
Känner inte till turerna kring filmen men jag antar att det finns planer på en riktig film när världen blir tillräckligt känd. Dock skulle en amatörfilm bara hjälpa till att promota warhammer.
Sagan om ringen å andra sidan är sjukt mkt större och det finns nog inte så stor anledning för dem att motarbeta ett hobby projekt likt Teh hunt for Gollum då ytterligare "riktiga" filmers framgång inte beror på vad folk tyckte och tänkte om ett amatörprojekt. Alltså tror jag att en dålig warhammer-amatörfilm som får tillräckligt stor spridning kan skada warhammer som varumärken inför framtida filmer och spel osv. Vilket är vad GW kommer leva av om 20 år.

Bulan sa...

Något som vore grymt vore en animerad 40K-film. Bra övergång från dataspelen till film och från animerad till spelfilm.

Bulan sa...

haha har ni sett filmen Inquisitor? Ligger uppe i delar på youtube och hittas lätt om man bläddrar runt lite bland damnatusklippen.

Liket sa...

Efter ett klipp orkar jag inte fortsätta titta.

Bulan sa...

Näe den är helt lol. Fast rätt snygga power armour.