måndag, maj 04, 2009

Olika typer av teknologi



Denna bild illustrerar på ett i mitt tycke bra sätt ett av särdragen i Warhammer 40K, nämligen blandningen mellan avancerad och primitiv teknologi. Inte alltid helt genomtänkt rent praktiskt, men rätt kul ändå.

4 kommentarer:

Liket sa...

Måste säga att jag tyckte hela close combat grejen var ganska korkad tidigt i min 40k karriär. Gradvis började jag bry mig mindre om det uppenbart bisarra i att springa runt med motorsågar när det finns laserkanoner, och nu har jag fullständigt glömt bort att det är konstigt.
"Don't bring a sword to a gun fight" får man som tips i Civ 4. För oss är det mer "Bring a power sword to a power armor fight"?

Rico sa...

Är det inte ganska logiskt med närstrid i 40k ändå? Hur ska man annars få användning för sin gigantiska, kraftfältsladdade boxhandske?

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Framför allt är det Häftigt(TM).

40K är inte och låtsas inte vara ett realistiskt science-fiction-spel. Snarare är det en fantasymiljö med lite metall och kärnkraft påmålad ovanpå. Med den bakgrunden är närstriden betydligt mer lämplig.

En realistisk science-fiction-miljö långt in i framtiden vore ganska mycket annorlunda på väldigt många sätt. Hoppas jag...

Rico sa...

Självklart utger sig inte 40k för att vara realistiskt. Men det gör det inte desto mindre roligt att driva med. :)

Skulle kunna tänka mig att testa Starship Troopers. Fortfarande inte helt realistiskt kanske, men det ligger kanske lite högre på trovärdighetsskalan iaf.