fredag, juli 31, 2009

Blood bowl

Tänker inte skriva så mkt, men kör lite +/- iaf.

+
Bra känsla
Troget brädspelsvarianten (har inte kört i realtid än, men den delen har inte fått bra kritik. Tydligen väldigt rörigt och obalancerat)
Lagom avancerad grafik (håller samma nivå som Warhammer online)
Enkelt att komma igång, speciellt om man kört brädet.

-
Bristen på variation både gällande ljud och bild. Efter några matcher har man hört allt kommentatorerna har att säga. Går att välja sin färg, men det är typ allt.
Laddningsbilden, som visar vilka raser som möts har även den minimal variation. Den återspeglar inte alls hur ditt lag ser ut.
Animationerna på planen är inte helt synkade, men var för sig är dom ok.
Alla raserna finns inte med, men fler är på g.

Har inte kört multi än, men det borde vara ungefär samma sak.

Betyg: 7 av 10

6 kommentarer:

Ubb£ sa...

Bilder:
http://www.gamespot.com/pc/sports/bloodbowl/images.html?om_act=convert&om_clk=gsimage&tag=images;header;more

Bulan sa...

Najs, asso man kommer ju köpa detta bara för att det står Blood Bowl på lådan. Det ska tydligen vara living rulebook 5 rätt av så att köra det istället för brädspelsvarianten kommer nog fungera utmärkt. Alla tärningslag osv gör ju att det tar dubbelt så lång tid. När man lirar på fumbbl så går ju matcherna dubbelt så snabbt som om man kör unplugged. Vi får självklart dra igång en liten liga.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Det låter som ett helt OK spel helt klart, och det står ju som sagt var Blood Bowl på kartongen...

Hur är tempot i realtidsspelandet? Är det full fart och kaotiskt som det borde?

Bulan sa...

Nu har jag tryckt upp två orclag till 2500 och 1950 i normal och blitz. Blitz-mode är riktigt najs och det är också här man kan köra real-time. Tyvärr tröttnar man efter ca 10 matcher på real-timeläget. Hade det varit mer madden (som är ett jävligt bra spel för er som inte lirat den serien) och mindre chaos-league så hade det varit jäkligt najs. Tyvärr är så inte fallet. Man kan göra 59 blocks på en match och får kanske en KO. Dodgea funkar inte alls utan det är typ bara att springa rätt in i mål om alla ligger bakom. Ett troll springer dessutom lika fort som en wood elf catcher så real-time är något de hade kunnat skippa helt.

Nu till turnbased.

Reglerna är exact efter living rool book vilket är jäkligt najs eftersom man kommer in i det direkt. Känns som ett holo-blood bowl helt enkelt. Lite småsaker som bland annat att det inte går att stänga av replayen när man gör en CAS eller KO är sånt man kan ta upp på nackdelarna men annars är det inte mkt att klaga på. Man kan dra upp speeden lite också. Normal eller vad det heter är oldschoolmode och helt efter LRB och är riktigt najs. Blitz-mode har det där lilla extra som man kan önska av en datorspelsversion. Man kan köpa spelare som har XP som har lirat i andra lag osv mellan säsongerna, man har väldigt många fler fula knep som man kan använda pengarna till också. Mer doping och spells osv. Det enda som sabbar lite är att man ska kunna köpa ny utrustning till spelarna som ger förbättrade egenskaper. Detta hade varit grymt om det var så att det funkade för skydden och handskarna man köper är rätt dyra. Tyvärr är detta paj och jag vet inte om de fixat det i sista patchen. Man köper alltså bara looks för sina dyrt förvärvade guldmynt, och man vill verkligen köpa dem för vissa grejer är jäkligt coola. I classic-mode så för man snyggare skydd auto när gubbarna levlar. På det hela taget är blitz mode (så länge man lirar turn-based) ett jäkligt najs alternativ då ligan blir lite mer levande då man kan träna sina spelare, hyra in lite gubbar med erfarenhet som man måste förhandla kontrakt med och lite andra kryddande grejer.

Jag ger spelet 8/10. Är man BB-fan kommer det få 9. Hade datan inte fuskat och stackat oddsen på tärningsslagen på Hard (datan får liksom inte bättre taktik och gör inte bättre beslut utan fubbar järnet) och vissa andra grejer varit lite mer finslipat hade det blivit 10.

Ni som spelat mkt BB kommer inte bli besvikna det lovar jag. Btw så går det att lira hotseat med två spelare på en data.

Någon som är med i någon online-liga redan? Man är ju lite saugen.

Ubb£ sa...

Jag är på att starta en och jag tror nog säkert att Westberg vill va med oxo.

Bulan sa...

Lol har ni märkt att datan alltid använder apothecary-resultatet? Även om det är sämre så använder den det jämt. Händer ofta att man bankar till någon som får miss next game och så använder de apotekaren så att han dör haha.