onsdag, januari 06, 2010

Chaos in Gothenburg

Tisdagen den 5/1 trotsade tre tappra själar kylan och vintermörkret för att komma hem till undertecknad för soppa (tack Cissi) och ett parti Chaos in the Old World.

För tre av oss var detta spel en helt ny bekantskap då det var bara Jens som spelat det förut.
Dock var temat bekant då de flesta av oss spelat Warhammer etc.

Som trogna läsare redan vet så handlar spelet konflikten mellan de fyra kaosgudarna. Centralt i just detta parti blev även skavens inflytande, då de redan tidigt i spelet hindrade användande av kaosmagi i flera områden, och sedan spred sig som bara råttor kan. Detta ledde till att det blev enklare än normalt att dominera områden, eftersom skavens inflytande försämrar mänsklighetens möjligheter att försvara sig.


Wallan, Hannes, Olle och Jens



Olle tänker...



Jens tänker...

Partiet slutade med en seger för Khorne (Jens), som fick härja lite för obehindrat från mitten av partiet. Tzeentch (Olle) är dock värd ett hedersomnämnande för en spurt från till synes hopplöst sist med 15 poäng till 52 poäng på bara två drag. Detta hade räckt till en andraplats efter Nurgle (Hannes) om inte Khorne lyckats avancera sin threat-dial ett bonussteg i spelets sista drag. Slaanesh (Wallan) hade länge hela fyra ädlingar att korrumpera, men tappade greppet om situationen under spelets slutskede.

4 kommentarer:

Ubbe sa...

Vi lirade Wealth of nations i K-D, http://www.boardgamegeek.com/boardgame/32666/wealth-of-nations. Ganska bra spel, men det tog bra mycket längre tid än dom 2 som det står på boxen. Vi var eniga om att vi tänkte lite för mkt varje handelsfas, så det var nog den största tidstjuven.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Nu har jag postat lite ytterligare text om partiet.

Wealth of Nations låter intressant, vem äger det?

Urban sa...

Det var Maxs spel

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Jag noterade precis att på tredje bilden i artikeln, "Jens tänker", så syns det rätt bra på mina ögon vilken gud jag spelar... 8-)