torsdag, oktober 26, 2006

En massa spånskivor

I dag när jag kom till jobbet stod en låda full med spånskivebitar i lite ovanliga former på min stol. Mer precist rörde det sig om 35 stycken likadana hexagoner, ungefär 20 centimeter stora. En kollega till mig har bandsåg, och bitarna kommer mycket riktigt därifrån. Och bra många fler är på väg.

Så vad ska då dessa bitar bli?

Tanken är att de med lite arbete ska bli en ersättning till vår vid det här laget väldigt slitna spelmatta. Efter en behandling med sand, flock, lim och färg så ska de bli markyta. Vissa bitar ska få grus/lervägar, andra delar av en flod. Vissa bitar ska få sluttningar (av byggfrigolit) enligt ett noga uträknat mönster, så man kan forma dessa till kullar.

Tanken är att när man har ställt upp hexagoner för att täcka bordet så kan man ställa vår existerande terräng ovanpå. Det blir ungefär som förrut, fast buckligare. Och med flod och väg.

Det kommer att komma lite foton här allt eftersom. Det rör sig om ett långsiktigt projekt, kanske ett par månader, så räkna inte med alltför snabba uppdateringar. Men tanken är att när mattan väl ger upp så ska det här vara klart som ersättning.

2 kommentarer:

waLLan sa...

Är detta en helt egen idé eller har du sett det på nåt annat ställe? Visa gärna bilder isf :)

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Bilder på vad jag har tänkt göra finns här.