onsdag, december 27, 2006

Julscenariot, redux

På annandag jul spelade vi igenom det julscenario som tidigare nämnts här.

Karaktärerna var två magiker (en Shadow och en Gold college), en före detta stadsvakt och ett hyrsvärd. En mörk och kall natt satt dessa på byn Turmgevers värdshus, men dom fick snart lämna värmen för att försöka jaga efter ett antal beastmen som hade tillfångatagit byns barn när dessa hade varit ute för att samla ris för den traditionsenliga midvinterelden. Två av de vuxna som varit med barnen hade blivit brutalt dödade, men den tredje kom undan och berättade vad som hade hänt.

Spåren visade att barnen blivit bortförda med släde, och att det funnits en människa i stora, grova stövlar med bestarna. Äventyrarna följde slädspåren och smög sig efter Rudarkh, en stor och grov beastman med en Khorne-runa i mulen (fastsatt med taggtråd, så mulen var röd av blod). Rudarkh var mycket arg, och slog och slet i stock och sten i skogen. Gruppen höll sig klokt nog på avstånd, men en av magikerna i gruppen förstod sig på Rudarkhs språk. Uppenbarligen var han arg för att han inte fick döda barnen direkt.

Gruppen smög efter Rudarkh tillbaka till den gamla gård där resten av bestarna höll hus. En kaos-kämpe beväpnad med piska fanns i huset, och piskan verkade hålla bestarna i schack. Rudarkh ville förmodligen gärna slita kämpen i stycken, men kunde inte röra honom. Rudarkh gav sig ut i skogen igen, och blev brutalt dödad med kulor och krut.

Med en illusionsbesvärjelse lurade sedan gruppens skuggmagiker de utstormande bestarna att han var Rudarkh, och bara blivit skadad. Detta lockade in bestarna och kämpen på nära håll, och en vild strid utbröt. Kaos-kämpens förnöjda skratt (ho ho ho) tystnade snart, och de sista av bestarna jagades på flykten. Barnen räddades och kunde föras hem i säkerhet.

Deltagare:
SB: Jens, Olle, Rikard, Urban, Mikael
Övriga: -

Inga kommentarer: