lördag, december 02, 2006

Emperor's Children vs. Iron Warriors

På fredagkvällen var det dags för ett parti Warhammer 40K för mig och Urban. Vi valde att spela 1500p Emperor's Children mot Iron Warriors. Chaos mot chaos med andra ord. Efter att ha köpt arméer så slog vi fram ett uppdrag att spela. Tärningen gav oss "Hold at all costs", och ytterligare ett tärningsslag visade att mina Emperor's Children skulle vara försvarare.

Uppdraget innebär att försvararen har en mindre del av sina styrkor stående vid ett objective (ett altare vid en magisk portal) i spelets början. Anfallarens hela armé rör sig in på planen i första draget, och försvararens resterande trupper dyker upp som reserver (slumpmässigt från drag två och frammåt). Spelet är slut efter ett slumpmässigt antal drag, minst sex, och den som håller objective när det tar slut vinner.

Emperor's Children hade rustat med trupptransporter tänkta att möjliggöra en snabb räd mot Iron Warriors ganska stillastående försvarslinjer, men var alltså plötsligt tvingade på defensiven redan från början. Det här skulle kunna bli blodigt.


Sagt och gjort, slaget började med att det fåtal Emperor's Children som vaktade altaret kom under tung beskjutning från Iron Warriors artilleri och infanteri. Den första truppen fann sig snart helt utraderad, och hoppet stod nu till att Emperor's Childrens reserver skulle kunna göra en samlad offensiv in i Iron Warriors korseld och ta kontroll över altaret.


Iron Warriors nötte under hela slaget systematiskt ner alla Emperor's Children som kom i närheten. Även de flesta av de marines och demoner som kom in i närstrid blev brutalt nedhackade. Iron Warriors ena flank stötte dock på problem. Det Basilisk-artilleri och den Defiler som befann sig där och bombade Emperor's Children blev anfallna av en Predator-tank och en Obliterator, och blev förstörda. Så medans infanterislaget stod tydligt till Iron Warriors fördel så tog Emperor's Children oväntat kontroll på den tyngre fronten.


Detta kom att bli Iron Warriors fall. Deras hänsynslösa eldgivning till trots stormade Emperor's Childrens Predator-tank in mot altaret i sista sekunden av det sjätte draget. Ett tärningsslag senare var det bestämt att det inte skulle bli fler drag, och Emperor's Children kunde därmed räkna sig som segrare, med endast fyra återstående modeller.

Deltagare:
SB: Jens, Urban
Övriga: -

PS: Bilderna tog vi med Urbans mobilkamera, vilket är långt ifrån bästa tänkbara kamera. Vi tänkte att det är bättre än inga bilder alls.

2 kommentarer:

Ubb£ sa...

En runda till till så hade det inte varit mkt kvar av dom perversa.

Jag tycker dock att den gama metoden för slumpmässig tid var bättre. En tur till på 4+ efter 6:e turen känns inte så slumpmässigt, men men.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Nu vet jag inte om du missuppfattade slumptiden i går, men det kan bli oändligt många extra drag efter sjätte. Man slår alltså efter varje drag där, och på 4+ blir det ett till. Om och om igen :-)