måndag, december 11, 2006

Midvinter i Drakwald, 26:e december

Här kommer nu, efter en del funderande, mer information om midvinterscenariot jag har tänkt spelleda. Datumet blir den 26:e december, i alla fall enligt nuvarande plan. Jag räknar med att spelandet tar en hel dag och kväll, inklusive karaktärer (i alla fall om folk har koll på vad dom vill spela innan).


Äventyret utspelar sig i en skogshuggarby som heter Turmgever och ligger en bit söder om Middenheim, längs med den stora väg som går mellan Middenheim och Altdorf. Den här delen av imperiet är täckt av en stor och mörk skog som heter Drakwald. Bortanför vägarna finns det gott om otyg i skogen, allt från grönskinn till beastmen.

Tidpunkten för äventyret är ungefär en vecka före midvinterfirandet. I den här delen av imperiet är den mest dyrkade guden Ulric, ofta mer än Sigmar själv. Ulric var den gud som Sigmar själv tillbad (även om det i dag finns en rivalitet mellan Ulrics och Sigmars följeslagare), och är en av de gamla gudarna. Hans domän är strid, vilda djur och vinter. Med andra ord är midvinter en viktig tid på året för byborna i Turmgever.

Rollpersonerna kan antingen vara bybor eller komma utifrån, t.ex. på genomresa. Många resenärer rör sig den här vägen under året, fast just på vintern är det färre som vågar sig ut på vägarna genom Drakwald. Helt tomt är det inte, men det är också sällan rena nöjesresor det rör sig om. Exempel kan vara kurirer, vandrande magiker, soldater på hemfärd från någon postering och så vidare. Det är viktigt att rollpersonerna är sådana som kan ta risker för att hjälpa andra, men förrutom det så är valet ganska fritt.

Vad gäller spelregler så kommer vi att använda World of Darkness regler (Vampire etc. alltså).

6 kommentarer:

Rico sa...

I mitt fall lutar det åt en äldre herre i lustig hatt och färgranna kläder. Massor av konstiga manicker och underliga pulver har han på sig i diverse fickor. Vissa minns han inte riktigt hur dom fungerar eller exakt vad dom är till för. Möjligtvis är han en gammal magistrate från någon av de stora magi-skolorna som inte hörts av på nåt 20-tal år sen sist. Eller så är han bara underlig figur som alltid bott där i den där skumma stugan någon mil utanför byn. I brist på sällskap så har han börjat prata en del med sig själv... det är ändå ingen annan som förstår såna viktiga saker som han väljer som samtalsämnen. Samhällets normer har väl fallit i glömska litegranna, en skalbagge som kröp på skon är väl också mat eller?

Bulan sa...

Möt slaktarsonen Otto Faerber, pensionerad pistolier och öl-connoisseur. Trots kärleken till korv börjar stoppningen stå honom upp i halsen så här innan midvinterfirandet. Han kan svära på att fältskären inte fått ut alla hagel ur benet för varje vinter så känns det som om självaste Ulrics vargar gnagde på knät. Gång på gång sneglar han på kistan med sin gamla cuirass och sina två kaliber 18. Badar i blod gör han varje dag men om man ändå kunde få känna vinden i sina färgglada fluffiga ärmar och krutrökslukten en sista gång...

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Låter som två helt OK idéer. Vi får se exakt hur vi trimmar till det hela när vi sätter oss ner och bygger karaktärer sen.

Vad för tider på dygnet passar folk? Urban kan vara med om vi börjar relativt sent, men då kommer vi att behöva spela in på småtimmarna. För min del funkar det, jag har semester. Men har ni andra några tider att passa morgonen den 27:e?

Bulan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bulan sa...

Tror inte jag ska ha några planer den 27:e. Vore ju bra om chars är klara så att vi kan dra igång direkt också.
Kombinerad målar- och karaktärkväll kanske någon dag innan jul.

Ubb£ sa...

Jag kan nog börja spela tidigt trots allt. Hade tänkt jobba till 15, då man inte vill missa en hel dag med storhelgslön.