torsdag, december 28, 2006

Orks vs. Space Marines

På onsdagen spelade jag och Olle ett parti 40K, efter att ha suttit och målat ett tag. Det blev ett mindre slag (1000p) Orks mot Olles än så länge odöpta Space Marines. Tyvärr hade vi ingen kamera, men en kortare sammanfattning kommer ändå.

Uppdraget vi slog fram var night fight, och arméerna var väldigt olika sammansatta. En stor hord grönskinn understödda av några killer kans och ett par buggies på ena sidan, och på andra sidan en mindre styrka marines ledda av en chaplain och förstärkta med en enhet terminators.

Grönskinnen ryckte fram i skydd av mörkret i början av partiet, men kom under kraftig beskjutning när avståndet kortats ned en aning. På den flank där det fanns terminators lyste snart elden från brinnade fordon upp mörkret, och bland vraken utbröt en bitter närkamp mellan grönskinnen och deras sista killer kan, och en enhet assault marines ledda av en chaplain. Marines nöttes sakta men säkert ner, men terminators väntade i närheten på att meja ner de segrande grönskinnen.

På andra flanken lyckades ett halvdussin space marine scouts utplåna två dussin gretchin, och av en stor ork-enhet återstod endast sju stycken när dessa kom fram till den tactical squad som också fanns där. Det var dock tillräckligt, och grönskinnen lyckades besegra marines på den flanken.

Till slut stod grönskinnen som segrare, trots att terminators hade kontrollen över sin del av spelplanen.

Deltagare:
SB: Jens, Olle
Övriga: -

Inga kommentarer: