tisdag, september 02, 2008

GorkaMorka

I torsdags spelade jag, Olle och Urban ett parti GorkaMorka, sporrade av Olles senaste målarprojekt.

För de som inte vet det så är GorkaMorka en variant av Necromunda. Med andra ord har varje spelare ett gäng bestående av några få modeller, och dessa får erfarenhet, skador etc. under kampanjens gång. Skillnaden mot Necromunda är förståss att det handlar om orks som samlar skrot i öknen stället för människor i underhive, samt att fordon spelar en central roll i spelet.


Så här såg det ut. De tre fordonen på bilden tillhör alla varsin spelare, och långt ifrån alla orks befinner sig på sitt eget fordon. Totalt kaos med andra ord.

Olles mob, Stompas, kunde lätt plocka hem segern, förmodligen på grund av de målade modellerna. Efter att ha sålt tillbaka ett par tillfångatagna boyz till de andra hade han gott om tänder till övers i skattkistan, och kommer att vara ännu råare nästa gång.

Jens mob, Da Snake Ridaz, tvingades på flykten. De ynka tänder de lyckades tjäna på sitt skrotsamlande räckte inte för att vårda de skadade, så tills vidare får dom dras med ett par skador.

Urbans mob, Green Unz, dras också med en del skador. Deras nob fick en rejäl smäll i huvudet och är sig inte alls lik. Han behöver få vård för att bli som förrut igen, men det räcker inte tänderna i skattkistan till för. Mobbens yngste medlem såg dessa tecken på svaghet och utmanade nobben på duel om ledarskapet, men fick bara en rejäl omgång stryk som tack.

För de som är nyfikna på reglerna till GorkaMorka så finns de längst ner på följande sida:
Specialist Games Game Variants

För att spela behöver man en handful orks samt tillräckligt med fordon för att trycka in sitt gäng i. En tiomannabox med boyz och en trukk räcker gott och väl för att komma igång. Om man bara vill testa spelet så går det utmärkt att kika förbi här och låna modeller.

20 kommentarer:

Ubb£ sa...

Har skaffat mig en låda boys och börjat måla dessa. En klar redan!

Bulan sa...

wtg ubbe. Ny match till jul? :D

Anonym sa...

En liten cup kanske?

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Det känns som vi började vår cup i torsdags, eller? Det känns som det är fritt fram att spela vidare i lite lagom takt.

Till skillnad från t.ex. Necromunda så blir det inte totalt obalanserat om ett gäng är bättre än ett annat. Oftast får man inte ha så många orks med sig till en fight, så om ett gäng är dubbelt så stort så märks det inte alls så mycket som man kan tro.

Anonym sa...

Att köra vidare med samma gäng är inte aktuellt för mig, då min bike inte laglig. Den var 1/3 av mitt gäng i kostnad.

Har tankat och läst reglerna flera gånger och köpt ett nytt gäng på papperet. Då vet man i vilken ordning man skall måla oxo.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Det märks att det var ett tag sen jag kunde reglerna. Vadå en tredjedel av kostnaden? Finns det en gräns för hur dyra fordon får vara?

Det är nog enklare att bygga ett bra gäng när man kännt på reglerna ordentligt faktiskt. Jag kan också vilja ändra en del nu när jag tänker närmare på saken.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Förtydligande efter diskussion med Ubbe:

Det finns ingen gräns för hur dyra fordon får vara. Däremot får en bike inte ha en big gun.

Bulan sa...

Hahah!

Förtydligande för övriga läsare: Urbans bike (med big gun) sänkte föraren i Spejs trukk det absolut första som hände i partiet :D

Anonym sa...

Du ser! Den var för rå! ;)

Lite synd är det då jag ville bygga en bike med flamer.

Bulan sa...

Varför har vi två länkar till Board Games Ratings?

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Om vi ändå diskuterar hur sidan är upplagd så vore det finfint att slå på funktionen som visar de senaste kommentarerna som lagts. Och gärna funktionen som visar datum på kommentarer (just nu syns bara klockslag, vilket känns lite B).

Vet inte säkert att dessa funktioner finns, men de borde verkligen göra det. Antar att det är Wallan som har den sortens admin-rättigheter till sidan.

Bulan sa...

Ja, visa senaste kommentar vore najs. Ibland skiter man i att kommentera de äldre trådarna för man tror ingen kommer läsa det.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Allra bäst vore det väl faktiskt om vi alla hade möjlighet att ändra bloggens inställningar. Vi är ju trots allt gemensamt ägare av sidan. Kanske inte går dock. Vi får tjata på Wallan.

Anonym sa...

Tror faktiskt jag kommer fixa att ha ett målat GM-gäng till jul, om nu vill spela då.

Anonym sa...

Glömde skriva att 3st är klara, med 2 till på gång.

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Bra jobbat Ubbe!

Själv kommer jag inte att ha några orks målade till nyår, eftersom jag kommer att ha fullt upp med mina marauders. Sitter med dom just nu, ligger efter schemat en aning.

Däremot kommer ett GorkaMorka-gäng in i nästa års målarlöfte, tillsammans med att faktiskt avsluta de båda senaste löftena ordentligt. Gissar att jag får lite kvar på även detta nämligen. Ska ta det lite lugnare med löftena nu till nyår :-P

Anonym sa...

Ska se om jag kan fixa till lite inställningar. Kommer inte släppa in fler admin då jag tror att det finns risk att folk skulle ändra lite efter eget tycke och smak. Dock är förslag på förändringar och förbättringar välkomna :D
//waLLan

Bulan sa...

förslag till förändring: 40K i götet :D

Anonym sa...

Hur tänker du nu? :p

Anonym sa...

LOL
//wLn