måndag, augusti 17, 2009

Acquire

Gårdagen bjöd på lite mat och ett parti Acquire hemma hos undertecknad.
Deltog gjorde även sambo och Olle. Trots att Olle var den ende som spelat tidigare så slutade han på en tredjeplats medans jag (inspirerad av Bolt) drog ifrån till en ganska komfortabel seger.

Intrycket av spelet så här efter mitt första parti är att det var ett mycket trevligt spel som var lätt att lära sig. Det krävs nog några fler partier för att upptäcka vilken taktik som är den bästa men så är det ju med de flesta spel.

5 kommentarer:

Bulan sa...

Ja, det är ett schysst spel som går att spela med folk som inte är gamers och som är fullkomligt ointresserade av att bygga fler attackrobotar och ta över den andres territorier. Konstigt att alla inte gillar sånt :D

Spelets mekanik är väldigt enkel. Man lägger ut brickor på en spelplan liknande i alfapet. När två brickor hamnar intill varandra så har en hotellkedja startats. Lägger man ytterligare brickor intill så växer hotellet. När två olika hotell blivit så stora att de hamnar intill varandra så tar det stora över det lilla genom en merger. Det gäller då att äga så mkt aktier som möjligt i den lilla hotellkedjan för att bli majority shareholder. Tvåan blir minority shareholder. Dessa två spelare får bonus i form av pengar och kan välja vad de ska göra med sina aktier i det numer uppköppta hotellet. Man vill alltså vara så stor som möjligt i hotell som är nära att köpas upp och kampen om aktieinnehavet blir hård. Samtidigt vill man vara stor i de största kedjorna också för de kommer ge bra avkastning när spelet är slut om de inte hinner bli uppköpta av en ännu större kedja.

Tydligen är detta en klassiker från 60-talet som kommer i lite nya utgåvor då och då.

Bulan sa...

Btw vem är Bold?

Ubbe sa...

Gillade detta liret, spelade bara ett parti iof.

waLLan sa...

Bold?!? Vad menar du? ;o)

Bulan sa...

Men lol