torsdag, augusti 27, 2009

Från Tibannas arkiv, fantasy

Under en nedstigning till arkivhallarna för Tibanna återfanns nyligen ett antal gulnade gamla piktografier från en svunnen tid. Några av dessa publiceras nu återigen, efter ett okänt antal års frånvaro.


På ovanstående bild synes några mannar från ett av Altdorfs regementen bevaka en gård någon enstaka fjädringsväg utanför rikets huvudstad. En patrull har försvunnit i ett skogsparti i närheten, så beredskapen är därför på topp.


En trollkarl från det grå kollegiet har anlänt från Altdorf för att ta reda på vad som inträffat. Vid platsen där patrullen försvann använder han sina krafter för att skåda bakåt i tiden och utröna vad som inträffat.


Det han ser fyller honom med oro. En mystisk, kåpklädd gestalt uppenbarade sig ur skogen och nedgjorde ensam de tre soldaterna. Vad för slags ondska ligger bakom denna attack, så nära Altdorf själv?

Hur dessa händelser sedan utvecklade sig är för alltid dolt i historiens dunkel...

8 kommentarer:

Bulan sa...

Wow, det där var verkligen back in the day. Stocken eller hemma hos calle rent av? Det mesta ser ut att vara hans goppar förutom mojos assasin som för övrigt gjorde ett namn för sig under fetingslaget 1.0. Var det High Elf-generalen på drake han stabba så att draken löpte amok och sprutade eld och chargeade in i ryggen på en friendly unit? Haha, takes you back! Chaos, orks och dark eldar (undead?) visade upp en riktigt tour de force den dagen.

Rico sa...

Hehe, detta var på Stocken under en fotosession som jag å Cal (å nån mer?) hade.

Ang. fetingslaget så är det väl i stort sett korrekt angivelse :) Faktum är att lönnmördaren misslyckades kapitalt till en början och dräptes direkt av en segerviss high-elf lord. Tyvärr hade han en förrädisk magisk artefakt, Heart of woe, som såg till att draken (en empire-dragon!) gick bärsärk när hans ryttare föll till marken. Detta till dvärgregementet framförs stora förtret. (Även om dom iofs hela tiden förväntat sig en backstab av spetsöronen)

En annan minnesvärd händelse är väl när Slann-generalen i valet och kvalet till slut bestämmer sig för att teleportera sin egen höga personlighet in i närstrid med orc-generalen för att försöka få till masspanik i grönskinnens led. Tyvärr slutade detta lika snöpligt då orcernas magiska banér visade sig vara anathema mot alla magiker.

Bulan sa...

Haha det var tider det, när rätt combo av magic items var det man vann slagen på. Det var lite som ett förspel eller sten, sax, påse innan slaget började vad man skulle plocka på sig för items.

Var inte slann-generalen typ den dyraste enheten på hela bordet? En high elf på drake kan inte heller vara billig. Jag har för mig att onda sidans taktik var att finta och att chaos skulle köra med en nedtonad general som bar billig för att motståndarna förmodligen trodde vi hade en maxad chaos-general. Tror att det var ett ganska genomgående tema när det gällde våra generaler. Kommer någon ihåg? Mojo, jens, lik? Var det inte vi på onda eller?

Liket sa...

Jag har nog för mig att jag hade en ganska galen Vampire Lord på planen faktiskt. En special character i den utgåvan vi spelade, när Vampyrerna just fått egen lista. Men jag tror inte han såg mycket action, har för mig att hans regemente hamnade bakom ett annat och aldrig riktigt fick ett bra tillfälle att rycka fram. Hela undeads roll i slaget var egentligen en stor unbreakable reserv, som aldrig behövde sättas in.

Det var inte så många viktiga strider heller riktigt vad jag minns? Dark elves cold ones rök ihop med high elves riddare mitt på bordet vill jag minnas, och träffade lite extra på grund av hatred eller vad är det? Chaos knights kanske det var som var inblandade i något på vår vänstra flank? Goblin doom divers gjorde mos av empires general i första draget också vilket frambringade Jens bästa min.

Det var ju rätt sjukt att två generaler rök direkt och hälften av artilleriets crews sprang omkring i två drag minst. Och dvärg generalen vart upptagen med draken en stund också va?

Rico sa...

Det stämmer nog som du säger Micke.. dvärggeneralen var i den enheten som draken brakade in i. Wallan kan kanske bekräfta det :)

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

High-elf-generalen blev dräpt av Heart of Woe, Dvärg-generalen dräptes av High-elf-draken. Empire-generalen fick Doom Diver i huvudet direkt och tvärdog. Slann-generalen omkom på Mork's War Banner.

Onda sidans generaler var ganska veka vill jag minnas ja. I alla fall var min general det. Han var ju (i enheten med Mork's War Banner) placerad för att vakta artilleriet...

waLLan sa...

Kommer tyvärr inte ihåg de exakta omständigheterna :/

Bulan sa...

Haha, det var ju helt störd generalslakt.