fredag, augusti 07, 2009

Ett 40K-parti utan foton

Det var ett tag sedan senast, men på tisdagkvällen drabbade jag och Rikard samman i ett parti 40K. Vi glömde dock bort att fotografera spektaklet, så denna rapport blir kortfattad och utan bilder.

Partiet vi spelade var 2000 poäng stort, chaos mot chaos. Jag spelade Emperor's Children (bara Slaanesh alltså), och Rikard spelade en (o)salig blandning med de övriga tre gudarna och undivided.

Slaget vände snabbt till Slaanesh nackdel. På högerflanken lyckades visserligen ett antal noise marines och possessed (hjälpta av en sorcerers mystiska krafter) dräpa de plague marines som skyddade en ohelig gravplats, men på vänsterflanken skyddade en grupp Thousand Sons en magisk staty tillräckligt länge för att få in förstärkningar av Khornes argaste slag. Katastrofen blev total när den oheliga gravplatsen besudlades av en Nurgle-landraider och Slaanesh-lorden och hans terminators blev utplånade av en vindicator.

Därefter övergick striden för Slaanesh del till en desperat kamp för att åstadkomma ett oavgjort resultat, men allt eftersom tiden gick rann det hoppet mellan fingrarna på sorcerern. En sista mystisk kraftansträngning lockade bort fienden från ett oheligt altare, men detta var inte tillräckligt för att vända situationen. Slaanesh besegrades med besked.

Efter slaget konstaterade vi att vi båda hade haft problem med att hantera den regel i nyaste 40K-utgåvan som säger att endast Troops kan ta kontroll över objectives (alla trupper kan dock hindra kontroll). Om man är van att spela med ganska lite Troops så får man tänka om, då det annars är lätt att bli hindrad från att ta poäng trots att striden i övrigt går bra.

Dessutom glömde vi flera gånger bort hur det fungerar med blast markers (stora och små) och scatter nu för tiden. Värt att tänka på en extra gång när man spelar.

3 kommentarer:

Bulan sa...

Jag försöker förtvivlat få wallan att lira 40K el. necromunda :D

Jens 'Spacejens' Rydholm sa...

Kämpa på! Ni behöver ta er i kragen nere i Götet ;-)

Bulan sa...

Ja, jag vet. Asso jag ställer upp när som helst men Herr Walléngren är mycket upptagen. Men det blir lite bräde emellanåt iaf. Snart börjar ju dessutom bilbanesäsongen!